باهم بخوانیم نقد فیلم خائن کشی مسعود کیمیایی

نقد فیلم خائن کشی مسعود کیمیایی ، تهیه کننده : علی اوجی ، منتقد : پیمان بیگ زاده. خائن کشی فیلمی است پر زرق و برق، با کلی ستاره سینمایی و دکورهای پرهزینه.

علی اوجی به عنوان تهیه کننده فیلم ظاهر شده و احتمالا آن مونولوگی که در دقایق پایانی هم سر میز به صورت لوطی وار تکرار می‌کند، یکی از جایزه‌های تهیه کنندگی‌اش بوده تا مثلا شبیه به بهمن مفید در قیصر در بیاید. بگذریم از اینکه علی اوجی در کنار سایر بازیگران فیلم آنقدر بد بازی می‌کند که اجرای تک نفره‌اش شبیه یک مضحکه است تا یک سکانس به یادماندنی.
دیالوگ‌هایی از جنس کیمیایی در فیلم وجود دارند که انگار بین بازیگران تقسیم شده تا هرکس به نوبه خودش، چهار تا دیالوگ نوشته شده به دست کیمیایی داشته باشد. دیالوگ‌ها زمانی که ادا می‌شوند هیچ تاثیرگذاری ندارند و کنش و واکنشی از سمت دیگر کاراکترها هم نمی‌گیرند. بازیگران صرفا آنها را روی هوا می‌گویند و سپس بقیه به صحبت‌های عادی خود می‌پردازند.

نقد فیلم خائن کشی مسعود کیمیایی

نقد فیلم خائن کشی مسعود کیمیایی

نکته ی مثبت

تنها نکته مثبتی که در خائن کشی می‌توان پیدا کرد، طراحی صحنه و لباس کار است که فضاسازی را به درستی انجام داده و برخلاف اکثر کارهای قبلی کیمیایی که در زمان گذشته رخ می‌داد، سوتی خاصی در آن دیده نمی‌شود. پرقدرت بودن این بخش از فیلم کاری کرده که لااقل ظاهر خائن کشی جذاب باشد و بتوان از کاغذ کادوی دور آن لذت برد. هرچند باید گفت که مساله دکورسازی چندان دیگر در دنیا مرسوم نیست و هنوز سینمای ایران است که برای خلق یک لوکیشن فوری به ساخت دکور برای آنجا دست می‌زند تا از جلوه‌های ویژه استفاده کند.

فیلم خائن کشی قرار بوده یک بازگشت جانانه برای کیمیایی باشد و او را دوباره احیا کند اما تنها تبحری که در فیلم وجود دارد، کمترین ارتباط را هم به شخص او دارد. بازیگران تقریبا نسل جدیدی که در فیلم هستند، به کیمیایی و سینمای خاص او ادای دین کردند که در اثرش حاضر شدند و انگاری که خواستند دورهم باشد تا در یک فیلمفارسی بازی کنند.

خائن کشی برای آنها شوخی به نظر می‌رسد و برای تماشاگر هم احتمالا همین حس را به دنبال خواهد داشت چرا که بیشتر از اینکه فیلم یک اثر درام سیاسی به نظر بیاید و یا حتی بخواهد به ژانر اکشن تنه بزند، شبیه به یک کمدی از آب در آمده است. اواخر فیلم که کمی رنگ و بوی سیاسی فیلم پررنگ‌تر می‌شود، خیلی دیر است و همین سکته ناقص هم نمی‌تواند شوکی به جنازه فیلم خائن کشی که تا دقیقه ۱۰۰ به بدترین شکل ممکن پیش رفته، وارد کند.

نقد فیلم خائن کشی مسعود کیمیایی ، منتقد : پیمان بیگزاده.